Pak de opleidingsvraag van een manager concreet aan

Zoveel mogelijk praktijk in de opleiding’L&D voor beginners’ verwerken: dat was van in het begin mijn intentie met deze opleiding. Ik heb dit op allerlei manieren proberen te realiseren, niet in het minste door 2 concrete cases zeer uitgebreid uit te werken. De opleidingsvraag van de leidinggevende is daarom het startpunt van level 2 van deze opleiding. De klassieker ‘Mijn team heeft een probleem en ik wil een opleiding’.

Net zoals andere werknemers kijken leidinggevenden vaak naar L&D voor de oplossing van hun probleem, namelijk via een opleiding. In hun hoofd ziet het traject er dan als volgt uit (ik overdrijf om mijn punt te maken):

  1. Ik, de leidinggevende, kaart mijn probleem aan bij L&D en maak L&D hiermee verantwoordelijk voor het oplossen van mijn probleem.
  2. L&D luistert en organiseert – zonder mij al te veel moeilijke en vervelende vragen te stellen- een opleiding. Ik moet verder niks doen.
  3. Mijn medewerkers gaan naar de opleiding.
  4. Mijn probleem is opgelost.

In mijn ervaring is dit proces in werkelijkheid echter veel ingewikkelder en is er heel wat meer nodig om tot resultaten te komen.

Daarom heb ik voor de opleiding ‘L&D voor beginners’ een case gekozen waarbij het oplossen van het probleem van de leidinggevende wel wat meer voeten in de aarde heeft. Toch veel meer dan de leidinggevende denkt 🙂 Alhoewel de case fictief is, is hij gebaseerde op 20 jaar ervaring bij het uitwerken, ontwikkelen en verzorgen van allerlei opleidingstrajecten in organisaties.

Nieuwsgierig naar de case? Hier komt het startpunt in een notendop

De fictieve organisatie voor de case is het OCMW van de middelgrote stad. Dit OCMW heeft 5 dienstencentra waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Denk aan cursussen, sportlessen, klanten, een goedkope maaltijd kunnen eten, vrienden kunnen ontmoeten, …

Elk dienstencentrum heeft een onthaal waar er een vaste onthaalmedewerker zit. De balie wordt echter bemand door vrijwilligers. Samen zorgen zij voor het onthaal, de inschrijvingen, …

De onthaalmedewerkers klagen over de moeilijke samenwerking met de vrijwilligers. Zij hebben namelijk ook bijkomend vele administratieve taken die concentratie vergen. Omdat de vrijwilligers het baliewerk niet onder de knie hebben, storen ze de onthaalmedewerkers voortdurend bij dit concentratiewerk.

De leidinggevende van de onthaalmedewerkers steekt niet alleen veel tijd in het luisteren naar deze klachten. Regelmatig moet ze ook bemiddelen omdat sommige vrijwilligers niet meer door 1 deur kunnen met de onthaalmedewerker. Door de oplopende spanningen haken er ook heel wat vrijwilligers af en dreigt er een tekort. Dat wil zeggen dat de dienst van het OCMW die vrijwilligers zoekt en selecteert, ook extra werk heeft.

Bovendien zijn de klanten van het dienstencentrum niet tevreden over het onthaal aan de balie. De wachttijd aan de balie scoort gemiddeld een 4/10 en behulpzaamheid een 5/10 in de jaarlijkse tevredenheidsenquête bij de klanten.

De leidinggevende van de onthaalmedewerkers gaat naar de opleidingsverantwoordelijke van het OCMW met de volgende mededeling:

‘Ik wil een opleiding voor de vrijwilligers want zo kan het echt niet verder.’

De opleiding’ L&D voor beginners: van behoefte tot resultaat’ gebruikt de methodiek van ‘The 6 Disciplines of Breaktrough Learning’ (boek van Wick, Pollock en Jefferson) om deze case te analyseren en een traject uit te tekenen. Ook het maximaliseren van transfer en meten van resultaten komen uitgebreid aan bod.

Verder nodigt de opleiding alle deelnemers uit om zelf aan de slag te gaan met een eigen gelijkaardige case. Deze opdrachten wisselen we uit voor feedback onder de deelnemers in het speciaal forum.

Ben je nieuw in de rol als opleidingsverantwoordelijke? Of wil je je basisvaardigheden als L&D professional versterken?

Voorpagina Syllabus L&D voor beginners

Learning & Development of Leren & Ontwikkelen is een boeiende én complexe materie.
Elk van ons heeft daarom een stevig fundament nodig om dit vak optimaal te kunnen uitoefenen.

Deze online opleiding helpt je hierbij. Als beginner krijg je een stevige basis om op verder te bouwen. Heb je al ervaring? Dan krijg je hier een gedegen framework aangeboden om nog sterker in je schoenen te staan en je stakeholders te overtuigen.

Ontdek hier de concrete inhoud van deze opleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.