Wie heeft er een pauze nodig? – ATD 2016

lekkere-koffie

Elke training of opleiding heeft een aantal kritische momenten waarop deelnemers zo’n 5 minuten nemen om te beslissen of ze (mentaal) vertrekken of niet, of ze willen leren of niet, of ze zich willen inzetten of niet, of ze aan de slag gaan met de leerinhoud of niet. Als trainer zijn dat de ogenblikken die je krijgt om de mindset van de deelnemers te beïnvloeden. En volgens Jim Smith gebeurt dat nog veel te weinig.

Smith gaf op ATD 2016 een sessie onder de ronkende titel ‘ 5 minutes: Tools and Tips for Leveraging Those Critical 300 seconds!’ Deze man noemt zichzelf Mister Energy en dat lijkt nauwelijks een overdrijving. Hij begint de sessie met een lang verhaal waarin hij zijn ervaring beschrijft met een vlucht die hij absoluut moest nemen om op tijd op een opdracht te kunnen zijn. Door een sneeuwstorm op de luchthaven van bestemming had hij echter 5 eerdere vluchten zien afgelast worden en op zijn vlucht-van-de-laatste-kans waren er vele passagiers on stand-by. Als hij uiteindelijk toch nog in het vliegtuig mag, waren er maar enkele plekken vrij, alleen nog in het midden van de rijen. Jim Smith is een boom van een kerel: lang én breed. Hij zegt dat hij gruwt van die plekken in het vliegtuig. Maar die dag zag die vliegtuigstoel er geweldig goed uit. Zo illustreert hij niet alleen het belang van ‘mindset’ maar dit verhaal is meteen ook een toepassing van wat hij zegt.

Volgens Smith zijn er 4 belangrijke momenten waarbij je de mindset van deelnemers kan beïnvloeden:

  • de start;
  • net voor de pauzes;
  • net na de pauzes;
  • het einde van de sessie.

Waarom zijn deze zo belangrijk? Elke deelnemer komt met een bepaalde mindset naar de training. Dat gaat van moe zijn, over de dagelijkse stress tot niet weten of je wel iets gaat leren of bang zijn dat je niet mee zal kunnen. Dit soort mindset beïnvloedt de manier waarop deelnemers de opleiding beleven op een negatieve manier. Als trainer krijg je 5 minuten net voor de pauze om ervoor te zorgen dat ze zin hebben in wat er na de pauze komt. Een succesvolle 5 laatste minuten zorgen ervoor dat de deelnemers zin hebben in toe te passen wat ze geleerd hebben.

In de sessie overloopt Jim do’s and don’ts voor elk van deze momenten. Ik haal er enkele interessante en zeer bruikbare uit.

A to Z for wishes & worries

Hierbij een leuke oefening die Jim in het begin van de training doet en die ik zeker zie werken in opleidingen rond bepaalde thema’s.

Hij deelt de groep in subgroepen en vraagt hen voor elke letter van het alfabet zowel een wens als een zorg voor de opleiding op te noemen. Ze krijgen daarvoor een flipblad met 2 kolommen en alle letters.

Zo zullen er deelnemers zijn die zich zorgen maken of er rollenspellen zijn en of die opgenomen worden of dat ze niet zullen kunnen volgen.  Sommige zullen wensen dat de opleiding echt op het aangegeven uur stopt en dat er ook gelachen mag worden. Eens de lijst volledig kan je deze samen met de deelnemers overlopen en kijken wat jij als trainer en zij als deelnemers zullen doen om de zorgen te reduceren en de wensen waar te maken.

Ten slotte nog dit: hier  kan je Jim Smith in actie zien.

 

Kom er bij, er is nog plaats op de bank

Word lid, het is gratis

Benchmark-2

  • Stel je vragen en deel je ervaringen over verschillende onderwerpen in het forum.
  • Doe mee aan de uitdaging van de maand.
  • Krijg toegang aan een grotere waaier aan interessante instrumenten.
  • Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.