Week van de app 2/3: Nieuwe tools bij de Top 200 van Jane Hart – deel 1

Jane Hart
Jane Hart

Ik maak er een jaarlijkse gewoonte van: deelnemen aan de bevraging van Jane Hart over leertechnologieën. Je geeft gewoon een antwoord op de vraag ‘Welke tools gebruik jij om te leren voor je werk?’ En je kan zelfs uitleggen waarom je deze technologie gebruikt.  Eens de resultaten gekend zijn, neem ik ook altijd de tijd om deze te bekijken. Want elk jaar opnieuw doe je een aantal interessante ontdekkingen.

Op nr 1 staat dit jaar opnieuw Youtube en op 2 Google search. Opvallend is ook dat er bijzonder veel redelijk klassieke tools (van Microsoft) hoog eindigen: powerpoint, word, outlook, ook andere mailprogramma’s zoals gmail scoren goed. Ik lees daarin het bewijs dat medewerkers nog het vaakst direct van collega’s leren en kennis delen op klassieke manieren.

In deze blog haal ik de tools aan die én nieuw zijn in de top 200 én die mij interessant lijken. Ik leg ook uit welke toepassingen ik zie. Het zijn de tools waar ik in 2018 actief mee aan de slag zal gaan dus. Ik geef telkens aan op welke plaats ze binnengekomen zijn.

Nr 55: Typeform

https://www.typeform.com

Een gratis tools om allerlei (digitale) formulieren te maken. Evaluatieformulieren van opleidingen bijvoorbeeld. Maar je kan op je website (intranetsite) bijvoorbeeld een soort van ideeënbus-popup laten verschijnen. Lijkt me interessant voor L&D. ‘Heb je een suggestie voor onze dienst?’  Als collega’s elke keer als ze op jullie pagina die vraag krijgen, krijg je misschien interessante suggesties. Of iets in de genre van ‘We overwegen een opleiding ‘Versterken persoonlijke leervaardigheden in digitale tijden’ te organiseren. Zou jij een dergelijk opleiding volgen?’.

Nr 87: H5P

https://h5p.org

Hiermee kan je video’s (die je bijvoorbeeld downloadt van youtube) of opgenomen powerpoint presentatie interactief maken. Ook dit is een gratis tool. Het ziet er een erg gebruiksvriendelijk programma uit. Dit lijkt me zeer bruikbaar om bijvoorbeeld aan een video reflectie toe te voegen. Inhoud aanbieden is namelijk geen  lgarantie dat iemand echt iets leert, daar is reflectie voor nodig. En dat kan je door deze interactiviteit toevoegen. Ik heb een video gemaakt over het belang van reflectie. Deze kan je hier bekijken.

Nr 109 Thinkific

https://www.thinkific.com

Stel je wil een onlineopleiding maken en aanbieden (al dan niet tegen betaling). Je hebt een video gemaakt, een syllabus in pdf, een quizje en een reminder. Wel, op thinkific.com kan je dit allemaal opladen en kunnen je mogelijke deelnemers daar je opleiding volgen. Je kan ze zelf laten betalen voor de cursus. Het verdienmodel is mij niet helemaal duidelijk dus dat moet je zeker goed nakijken.

Nr 123: Wisemapping

http://www.wisemapping.com/

Dit is een gratis online tool om mindmaps te maken. Zelf ben ik een grote fan van mindmapping en ik heb een licentie betaald voor Imindmaps. Maar eerlijk gezegd, als ik Wisemapping had gekend, had ik die centen niet te hoeven uitgeven. De mindmaps zien er super uit en te oordelen op een heel duidelijk instructie-filmpje is de software zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. Een aantal eigenschappen die ik miste in alle andere software die ik al heb geprobeerd, lijken hier ingebouwd te zijn. Ook kan je een mindmap delen via het internet en samen eraan werken. Zeker uitproberen. Onderaan deze blog kan je een mindmap downloaden over wat mindmapping precies is en hoe je dit kan gebruiken binnen L&D.

Nr 144: Office lens

Dit is een gratis app van Microsoft om foto’s te maken van whiteboards, geprojecteerde presentaties, flipcharts, etc. Dit zijn allemaal objecten die niet zo gemakkelijk fatsoenlijk te fotograferen zijn. Officelens corrigeert deze foto’s automatisch tot de optimale foto. Om documenten te fotograferen, opereert Officelens als een zakscanner. Dit lijkt mij een app die elke trainer zou moeten hebben, zodat het zeulen met flipchart-bladeren gedaan is. Ook als je naar een congres gaat, lijkt me dit erg handig. Je kan het op alle tablets en smartphones downloaden.

Ik heb de test gedaan en 2 keer mijn computerscherm gefotografeerd: één keer gewoon met het foto-apparaat van mijn smartphone  (de eerste foto) en 1 keer met Officelens (de onderste foto). Het verschil is overtuigend in het oordeel van Officelens. Zodra je foto verwerkt is, vraagt Officelens om je foto te exporteren naar Onenote, Onedrive, Word, Outlook en nog een aantal andere Microsoft toepassingen, pdf of mail. Erg praktisch. Ik ben verkocht.

Gewone foto met smartphone
Foto van Officelens gemaakt met zelfde smartphone

Nr 161: Pebble Pad

Deze heb ik dit jaar actief geprobeerd nadat ik het laatste boek van Jane Hart heb gelezen. Pebble Pad is een platform waar je alles wat zoal leert, kan bijhouden. Ze prijzen zichzelf aan als een ‘awardwinning portfolio and personal learning platform’. Het is gebouwd voor de (hoger) onderwijswereld waar studenten kunnen bijhouden hoe en wat ze allemaal geleerd hebben en ze kunnen dat delen met anderen (medestudenten maar ook profs of leerkrachten). Je kan ook een leerlog bijhouden.

Zoals eerder gezegd: ik heb het uitgeprobeerd (als Jane iets aanraadt, krijgt dat altijd mijn aandacht 🙂 ) maar ik heb het ook opgegeven. Eén reden was het prijskaartje, een andere het feit dat ik niet echt iemand heb om mijn leren mee te delen. Maar de belangrijkste reden is dat ik gewoon niet overtuigd ben.  Ik denk dat een platform als Degreed beter geschikt is voor professioneel leren en dat je bovendien gratis kan gebruiken.

In de volgende blog: Nog 5 nieuwe tools uit de Jane Hart top 200 van 2017 en daar zijn er paar erg coole bij.

Hier ontdek je de volledige top 200.

Gratis mindmap over hoe en waarom mindmappen


Mindmap: wat is het en hoe kan je het gebruiken in L&D?

Deze handige mindmap beantwoordt de volgende vragen:

  • Wat is dat voor iets een mindmap?
  • Hoe begin ik eraan?
  • Welke software kan ik gebruiken?
  • Is er gratis software?
  • Op welke manier kan ik dit gebruiken in mijn L&D werk?

Download de gratis mindmap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.