Waarom het loont om te investeren in de relatie met een opleidingsleverancier

Blog-1-opti 2

Opleidingen met externe opleidingsleveranciers zijn voor heel wat organisaties een grote investering. Niet alleen is er de kostprijs voor de opleiding, maar een incompanytraining betekent ook dat heel wat medewerkers voor een bepaalde tijd van de werkvloer gehaald worden. Samen zorgt dit voor een stevig prijskaartje. 

Om ervoor te zorgen dat deze investering zo rendabel mogelijk is, is het belangrijk een competente opleidingsverstrekker te kiezen. Maar ook daarna komt het de opleidingsresultaten ten goede als je investeert in de relatie met de opleidingsverstrekker.

Goede voorbereiding loont ook bij korte opleidingen

Een goede voorbereiding gebeurt vaak automatisch als het gaat om lange opleidingstrajecten en verschillende thema’s. Uiteraard zijn er dan voorbereidende vergaderingen, intakes, bevragingen,….

Het is echter veel minder vanzelfsprekend als er een externe opleider wordt aangetrokken om bijvoorbeeld één of twee keer een korte sessie rond een bepaald thema te komen geven. Zeker als het om een redelijk ‘universeel’ thema gaat, vinden opdrachtgevers een goede voorbereiding vaak minder de moeite.

Toch is het belangrijk voor de opleidingsresultaten om ook voor deze opleider tijd te maken zodat hij of zij de organisatie beter leert kennen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers meer en beter leren als de de opleiding de realiteit van de werkplek zo dicht mogelijk benadert. Dit vraagt natuurlijk extra tijd van beide partijen.

Laten we een paar voorbeelden geven:

  • Elke goede opleiding geeft voorbeelden om een punt kracht bij te zetten. Elke trainer die zijn vak kent, heeft dan ook sprekende voorbeelden die zo universeel zijn, dat iedereen ze herkent. Als de trainer de organisatie kent, zal hij of zij echter voorbeelden kunnen geven die ook daadwerkelijk deel uitmaken van de leefwereld van de deelnemers. Daardoor moet de deelnemer niet nog eens de vertaalslag maken als hij aan de slag wil gaan met de inhoud van de training. De deelnemer zal daardoor makkelijker en sneller gaan toepassen.
  • De opleider integreert de formulieren, sjablonen, procedures van de organisatie in de opleiding. De deelnemers ervaren daardoor dat de doelstellingen van de opleiding ook haalbaar zijn met deze eigen instrumenten.
  • Een opleiding over schriftelijke communicatie wordt sterker als deze werkt met teksten van de deelnemers zelf.

Make it personal

Wetenschappelijk onderzoek haalt echter nog een tweede reden aan waarom het de moeite loont dat de externe opleider jouw organisatie wat beter kent. Het laat namelijk toe om de deelnemers op een veel persoonlijkere manier te benaderen tijdens de opleiding. Deze persoonlijke connectie heeft altijd een positieve impact op de leerresultaten.

Hoe zorg jij ervoor dat de externe opleider kennismaakt met jouw organisatie?

Bron. ‘Evidenced Based Training’ – Ruth Colvin Clark – ATD Press – ISBN 1-56286-974-4

Gratis e-book

ebook-learnie

Bereid je selectiegesprek met opleidingsleveranciers goed voor met deze 10 + 10 slimme vragen.

Download hier gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.