Towards Maturity Benchmark Rapport 2017-2018 – 1/2

Towards Maturity 2017-2018 0

Elk jaar bevraagt het Engelse onafhankelijke Towards Maturity organisaties over hun activiteiten, ambities en verwezenlijkingen op het vlak van L&D. Alhoewel dit jaar het (gratis) rapport beduidend minder dik is, levert het toch wel weer interessante informatie op. In 2 blogs pik ik er de meest interessantste informatie uit en leg ik uit waarom deze mij opvalt. Je kan het rapport trouwens gratis downloaden op  https://towardsmaturity.org/2017/11/27/ld-where-are-we-now/

Wie heeft er deelgenomen aan dit onderzoek?

Towards Maturity 2017- 2018 1

De infographic op pagina 9 vat samen wie er heeft deelgenomen aan het onderzoek. 73% van de deelnemers komt uit Europa. Persoonlijk vind ik dit één van de meest interessante aspecten aan dit jaarlijkse onderzoek: het is voornamelijk Europees. Zoveel ander onderzoek binnen L&D is Amerikaans. De Amerikaanse en Belgische realiteit verschillen echter zoveel dat er nogal wat onderzoeksresultaten zijn waar je bitter weinig mee kan doen in onze contreien.

Leertechnologieën

‘Towards Maturity’ gelooft sterk dat een efficiënt en effectief L&D-aanbod leertechnologieën omarmt en gebruikt. De logische vraag is dan ook: wat bedoelen ze met technologie? De volgende lijst geeft de top 10 weer.

Towards Maturity 2017- 2018 2

De lijst toont dat sommige van die leertechnologie niet noodzakelijk  hightech zijn: vragenlijsten, video’s, jobaids & reminders, een webinar (live online learning). Ik denk dat in vele organisaties in België al deze tools reeds sterk ingebed zijn in de dagelijkse praktijk.  Gemiddeld hanteren de deelnemende organisaties 22 verschillende technologieën, dat is een verdubbeling op 5 jaar tijd. Video is erg populair en het rapport nuanceert dat 28% van de videogebruikers overgeschakeld zijn naar interactieve video’s om de interactie en dus de betrokkenheid van de kijkers te verhogen.

Interessant is de extra opmerking:  slechts 16% van de deelnemende organisaties hebben apps binnen hun L&D-aanbod. Een opkomende trend op dat vlak zijn apps voor onboarding. Nieuwe medewerkers krijgen, zodra ze hun contract hebben getekend, toegang tot een app waardoor ze kennis maken met algemene aspecten van hun nieuwe werkgever. Zo krijgen ze heeel snel alle informatie waar nieuwe medewerkers in de eerste plaats van wakker liggen: Hoe geraak ik op het werk? Kan ik er broodjes bestellen? Wie zullen mijn collega’s zijn? …. Zeker voor bedrijven die massaal medewerkers aanwerven, lijkt dit een interessante manier te zijn om nieuwe medewerkers snel te laten integreren.

Eén van deze onboarding apps heet appical en je vindt meer info op appical.net.

Hoe het zit met echt hightech leertechnologieën?

Towards Maturity 2017- 2018 3

Deze tabel toont dat het absoluut nog niet voor morgen is dat we Google Glasses zullen gebruiken in het gemiddelde L&D-aanbod. Slechts 13% van de deelnemers zijn hiermee bezig en binnen deze groep is een meerderheid ‘aan het experimenteren’.

Grappig vond ik dat Pinterest gerekend wordt bij de nieuwe technologieën. Ik gebruik dit platform al meer dan 3 jaar intensief bij mijn klassikale opleidingen om deelnemers extra leerinhoud te bezorgen.

Andere cijfers uit het rapport op het vlak van leertechnologie:

  • 22% van het trainingsbudget gaat naar technologie.
  • 69% van de deelnemers geven aan dat dit aandeel zal stijgen de komende 2 jaar.
  • Twee derden van de deelnemers geven echter ook toe dat de budgetstijging die ze in het verleden hadden gehoopt te krijgen, zich niet had gerealiseerd. Hierdoor stagneerde het aandeel uitgegeven aan technologie tot hiertoe.

Ook interessant zijn de blokkades die aangegeven worden als het aankomt om meer leertechnologie in te zetten.

Towards Maturity 2017- 2018 4

Opvallend in deze cijfers is dat de directe leidinggevende nog altijd zo’n belangrijke tegenwerkende rol speelt. Ook interessant is het feit dat L&D ‘ers zelf aangeven dat ze zelf niet genoeg kaas hebben gegeten van leertechnologieën.

In de volgende blog bespreek ik andere interessante cijfers uit dit benchmark rapport. Je kan het zelf hier gratis downloaden op hun verder ook informatieve website www. towardsmaturity.org. 

Vorig jaar heb ik – met toestemming van Towards Maturity – een samenvatting gemaakt van hun zeer uitgebreide rapport. Dit kan je hieronder downloaden.

Graag een samenvatting van het belangrijkste Europese benchmark rapport in L&D?

Naar mijn smaak staan de interessantste samenvattende resultaten uit ‘Towards Maturity’ wat te ver uit elkaar. Daarom heb ik voor mezelf – en met medeweten van Towards Maturity – een samenvatting gemaakt door via copy-paste de resultaten anders te organiseren. Deze samenvatting deel ik graag met jullie.

Download gratis de samenvatting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.