Terugblik op 2017: wat pas ik toe van wat ik op ATD heb geleerd?

mahir-uysal-303105

De laatste blogs van december kruip ik in een luchtballon om terug te blikken  ik op 2017 en om vooruit te kijken op 2018.  In deze blog lees je wat ik in mijn beroepspraktijk toepas van wat ik heb geleerd op het grote ATD 207 congres.

1. Gespreid leren

 Dit onderwerp kwam terug in alle sessies die een wetenschappelijke insteek hadden. Gespreid leren is een wetenschappelijk bewezen best practice.

Met gespreid leren bedoelen we dat ‘leerders’ verschillende keren met de nieuwe content geconfronteerd worden, liefst op andere dagen. Slaap is namelijk een belangrijke bondgenoot van leren. Dit ben ik op allerlei manieren gaan toepassen, zowel op learnie.net als in mijn opleidingen rond persoonlijke vaardigheden.

In de onderstaande video leg ik voor NVO2 (de Nederlandse tegenhanger van het VOV) uit hoe ik dat aanpak. De gelegenheid is de bijeenkomst ATD Lowlands, de NederBelgische delegatie die op Atlanta aanwezig was en die samenkomt aan de vooravond van ATD Europe in Amsterdam.

2. Geen leren zonder reflectie

Dit is wat mij betreft de rode draad doorheen het congres van dit jaar. Als we niet voorzichtig zijn, dan blijft onze L&D steken in het aanbieden van nieuwe content. En aanbieden biedt geen enkele garantie op leren. Om te leren is er altijd reflectie nodig. Voor één van de VOV-pitstops (over het ATD congres) heb ik hierover een korte video gemaakt.

3. Ik ben meer gaan nadenken over hoe verschillende generaties leren

‘Generaties’ is al heel lang een belangrijk topic op ATD-congressen maar om één of andere reden ben ik dat altijd wat uit de weg gegaan. Maar omdat een klant wilde dat ik in een bepaalde opdracht een perspectief op verschillende generaties op de werkvloer meenam, ben ik mij er wat meer in gaan verdiepen.

En alhoewel de verschillende tussen generaties boeiend en reëel zijn, heb ik er vooral een andere reflex aan over gehouden. Ik ben gaan kijken naar wat de verschillende generaties op het vlak van leren bindt. Hoe zit het leerproces bij ons allemaal in elkaar en hoe kan ik op die universele eigenschappen inspelen? Ik vind het namelijk gemakkelijker om met – bij wijze van spreken – 3 dingen rekening te houden dan met 24.

Dus ik probeer mij eerder te focussen op die 3 aspecten die alle generaties delen dan per generatie 3 à 4 dingen onthouden die erg specifiek zijn voor die generatie. En wat zijn generatie-overschrijdende inzichten op het vlak van leren?

  • Emoties helpen leren
  • Gespreid leren helpt leren
  • Betekenisvolle relaties leggen tussen reeds verworven en nieuwe content bevordert leren
  • Herhaling is nodig om te leren
  • Intentionele reflectie is nodig voor leren.

Ik ben ervan overtuigd dat deze inzichten ondertussen verworven gedrag is geworden bij mij: niveau 4 resultaten dus. 🙂

Word vandaag nog lid van learnie.net

Learnie.net helpt jou, je organisatie, je carrière…
en het is gratis!

  • Je hebt toegang tot het open gedeelte van het forum.
  • Je kan vragen stellen en posten in sommige kamers van het forum.
  • Je kan deelnemen aan de uitdaging van de maand.
  • In de toolkit krijg je als lid toegang tot meer interessante instrumenten.
  • Je ontvangt het belangrijkste nieuws via de nieuwsbrief.

Schrijf je in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.