Online opleidingen: een nieuw soort open opleiding

selfdirected

Elke organisatie heeft wel een aantal medewerkers die op hun eentje verantwoordelijk zijn voor een deel van de werking van de organisatie. Vaak zijn dat erg gespecialiseerde functies op inhoudelijk vlak die regelmatige bijscholing vergen. In andere gevallen missen deze medewerkers een inhoudelijk klankbord onder de collega’s.

Deze medewerkers zijn traditioneel gezien de belangrijkste doelgroep voor alle open opleidingen die er georganiseerd worden. De verstrekker organiseert een opleiding, adverteert deze en deelnemers kunnen zich inschrijven. De groep bestaat dan uiteindelijk uit deelnemers uit veel verschillende organisaties en soms zelfs verschillende sectoren.

In dit digitale tijdperk is er echter een nieuwe vorm van open opleidingen ontstaan die vele interessante mogelijkheden oplevert: de online cursus. Deze laatste vind je in allerlei vormen en de MOOC is daar misschien het beste voorbeeld van.

We zetten de verschillen en gelijkenissen op een rij. Beide formules hebben hun voor- en nadelen en hun fans en hun haters.

Schermafbeelding 2016-04-24 om 13.51.16
Any pace Self Directed - Kiezen open opleiding

Hierbij enkele sites waar (Engelstalige) online cursussen te vinden zijn

Heb jij al eens een online open opleiding gevolgd? Deel je ervaring hieronder.

Gratis e-book

ebook-learnie

Bereid je selectiegesprek met opleidingsleveranciers goed voor met deze 10 + 10 slimme vragen.

Download hier gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.