Medewerkers in lerende organisaties: wat denken, vinden en willen zij? Towards Maturity Benchmark 2016-17 deel 3/3

5000 medewerkers uit meer dan 600 organisaties bevragen over hoe zij leren en hoe ze zichzelf willen ontwikkelen… wat levert dat op aan inzichten. Dit kun je lezen in het rapport ‘Unlocking potential’ van Towards Maturity. Deze Engelse onafhankelijke organisatie doet nu al het 13de jaar op rij een onderzoek naar de effectiviteit van Learning & Development in organisaties. Deze laatste blog in deze reeks wijd ik volledig aan de stem van de lerende medewerker.

Doe de test… Hoe goed ken jij je lerende collega?

 Nadat je zelf de % hebt ingeschat, kan je verder in de blog de resultaten lezen. Zo ontdek je hoe goed je de lerende medewerker van vandaag kent

Vergelijk nu jouw inschatting met deze uit het onderzoek.

Wat blijkt uit het onderzoek?

Onze lerende medewerkers lijken goed te weten wat ze willen leren en hoe. Dit staat in schril contrast tot wat L&D vindt over hun leervaardigheden. De medewerkers zijn ook zeer actief bezig met hun leren. Medewerkers willen bovendien overduidelijk ook hun kennis en vaardigheden delen om zo anderen te helpen leren.

Uit de cijfers blijkt ook de grote rol die de directe leidinggevenden blijft spelen in de ontwikkeling van de medewerkers.

Persoonlijk ga ik met de volgende vaststellingen aan de slag:

  • Verder en nog meer inzetten op de betrokkenheid van de leidinggevende.
  • Ik voel mij gesterkt in mijn stelling dat medewerkers medeverantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling.
  • Medewerkers willen delen. Dit bevestigt mijn overtuiging dat onder andere communities een belangrijke toekomst hebben in learning & development.
  • Blended learning is een belangrijke strategie voor lerende organisaties.

Het volledige rapport kan je hier downloaden. Op towardsmaturity.org vind je ook alle vorige rapporten en casestudies. 

Graag een samenvatting?

Voor mij staan de interessantste samenvattende resultaten wat te ver uit elkaar in het rapport. Daarom heb ik voor mezelf – en met medeweten van Towards Maturity – een samenvatting gemaakt door via copy-paste de resultaten anders te organiseren. Deze samenvatting deel ik graag met jullie.

Download gratis de samenvatting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.