Let’s talk about Ted

Zoek je een zinnige post-zwaar-kerstdiner-activiteit? Misschien een uitgelezen moment om Ted talks te bekijken. Hierbij 3 Talks die de moeite zijn.

‘The power of yet’   van Carole Dweck

De afgelopen maand hebben we 2 klanten gehad die vroegen om te werk rond een groeimindset. Dat concept is blijkbaar aan het doorsijpelen in onze contreien. Wel, in de deze Ted Talk krijg je het verhaal uit de bek van het paard, zoals ze in het Engels zeggen. Carole Dweck zelve, de moeder van de groei en vaste mindset legt haar model uit. Ze heeft recent wat tegenwind gekregen maar het lijkt me toch een klassiek model te worden.

‘How to get better at things you care about’  van Eduardo Briceno

Dit is een onderwerp dat mij erg aanspreekt omdat ik vind dat onze vakwereld van L&D zich te weinig bezig houdt met hoe je kan excelleren en beter worden in iets. We zijn heel sterk in te denken vanuit tekorten en leemtes. Niet te verbazen dat sommige medewerkers opleidingen & co associëren met iets negatief. Zelf ben ik geïnteresseerd om een leerinitiatief uit te bouwen rond dit thema. Doet er iemand mee?

‘The pursuit of ignorance’ van Stuart Firestein

Toen ik onlangs op zoek was naar een Ted Talk om te bekijken tijdens een sessie op de crosstrainer, koos ik het thema ‘nieuwsgierigheid’ en zo kwam ik bij deze presentatie over onwetendheid terecht. Leuke invalshoek over een serieus onderwerp én op het einde maakt de spreker een doorsteek naar scholen en tests. Interessant.

En nu je toch video’s aan het bekijken bent….. Hieronder vind je een videootje over communicaties of practice: wat is het? Wat doet het? Waarom zijn ze belangrijk voor uw organisatie?

 

Meer weten over communities of practice?


Dia01

Bekijk dan deze inleidende presentatie over het onderwerp. Zo kan je in een mum van tijd  meepraten over het onderwerp.

Bekijk de video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.