Learnie.net is dood… Lang leve learnie.net

Hallo,

Ik hoop dat jij en de jouwen het goed stellen in deze ‘bijzondere tijd’.

Dit is een beetje een speciale blog. Deze keer kruip ik namelijk in mijn pen om je op de hoogte te brengen van belangrijk persoonlijk nieuws en ik hoop dat de ietwat dramatische titel van deze blog je aandacht heeft getrokken. 😁

Vanaf 1 mei begin ik aan een nieuw professioneel hoofdstuk. Ik word namelijk directeur Personeel en HRM bij een overheidsinstelling. Ik kijk geweldig uit naar deze nieuwe job, niet in het minste omdat ik denk dat ik 100 per uur zal leren.  😁🙃

Terugblik en vooruitblik

Een korte terugblik

 

In 2015 ben ik beginnen werken aan learnie.net om in maart 2016 online te gaan. Ik heb altijd met veel plezier en liefde voor learnie.net gewerkt met als resultaat:

  • 168 blogs;
  • 16 tools;
  • 3 online opleidingen;
  • 11 boekbesprekingen.

Niet dat het altijd even gemakkelijk ging. Ik verdien (nog even) de kost bij Ampersandt (valt trouwens wat tegen in deze Coronatijden 😚 ) en in 2017-2018 heb ik een lange en belastende kankerbehandeling ondergaan.

Learnie gaf mij echter altijd een reden om verder te gaan met leren, nieuwe dingen te proberen, naar congressen te gaan, boeken te lezen, etc. Een hele mooie kers op de taart was de ATD Award die mijn klant Brugmann heeft gewonnen voor een project waar ik veel Learnie-inzichten heb kunnen toepassen.

Een vooruitblik

Deze grote professionele verandering heeft echter ook gevolgen voor learnie.net. Na lang nadenken én met pijn in het hart heb ik besloten om de community-aspecten (zoals onder andere de opleidingen) op te doeken vanaf 1 mei 2020. Ik vond het echter zonde van al het harde werk om ook de rest uit de lucht te halen. Het feit dat learnie nog elke week leden bijkrijgt, toont voor mij de relevantie van de blogs en de tools.

Ik heb daarom besloten om learnie.net om te vormen tot een blogsite. De blogs blijven toegankelijk en alle tools en boekbesprekingen zijn nu voor iedereen downloadbaar.

Blijf ik bloggen? Dat is absoluut mijn intentie maar op dit ogenblik kan ik niet inschatten over welke onderwerpen of tegen welk tempo. Zeker is dat ik geweldig veel praktijkervaring erbij krijg en Corona ons nog een paar lessen te leren heeft op het vlak van werken. Dus ik zal waarschijnlijk de neiging om van alles te delen, moeilijk kunnen onderdrukken.

Wellicht verschuift mijn focus eerder van Learning & Development naar HRM in een bredere zin maar zo wordt het volgens mij alleen maar interessanter.

Snel nadat de vernieuwde site online is, krijg je alvast minstens 1 nieuwe blog.

Verder

Zoals de aandachtige lezer weet, ben ik een grote fan van podcasts en wellicht ga ik deze piste verder exploreren. Dus wie weet, kan je binnenkort learnie lezen én beluisteren. Iemand zin om daarover mee te denken? Laat het mij weten.

Je merkt het, plannen zat. Nu ze alleen nog realiseren.

Katrin Naert

 

Beste lezer, tijd om deze anders-dan-anders blog af te sluiten en je te bedanken voor de volgehouden aandacht van de laatste jaren. Tot lerens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.