L&D voor beginners: van behoefte tot resultaat 2/3

spiegel2-3

De eerste opleiding van learnie.wpengine.com heeft als thema zowel de kern van het vakgebied als één van de centrale taken van L&D medewerkers.De vorige blog besprak  waarom de behoefte-analyse centraal staat. In deze blog wil ik graag stilstaan waarom resultaten halen cruciaal is voor het overleven van L&D.

Resultaten voor opleidingen zijn uiteraard cruciaal en wel om drie zeer verschillende redenen:

  1. Resultaten zijn belangrijk omdat ze een motiverend effect hebben op medewerkers. Stel je volgt als medewerker een opleiding. Nadien blijkt het probleem dat je ervaart niet op te lossen of de opleiding heeft geen enkele toegevoegde waarde voor je functioneren….. Dit leidt tot frustratie en demotivatie om andere opleidingen te volgen of te leren. Bovendien zal je  zelf oplossingen zoeken voor je probleem en deze zijn niet altijd optimaal. Medewerkers die weinig gemotiveerd zijn om te leren, leren slechter dus nog minder resultaat. *
  2. Resultaten zijn belangrijk omdat succesvol leren essentieel is als organisaties willen overleven in deze snel veranderende tijden. Quasi elke functie die je kan bedenken – van kapper tot chirurg – zal de komende jaren andere invullingen krijgen door de evolutie van technologie en het veranderend gedrag van de klant. Alle vormen van transitie vergen dus leren. Lenig leren maakt organisaties sterk en future proof.
  3. Als opleidingen geen (goede en overtuigende) resultaten kunnen aantonen, zal L&D binnen een organisatie eerder beschouwd worden als een kost dan als een investering. En in moeilijke tijden worden kosten altijd in vraag gesteld. Dat is trouwens ook één van de meest gehoorde verzuchtingen van opleidingsverantwoordelijken. ‘Opleiding is de eerste post waar ‘ze’ op besparen’. Daarom is het belangrijk dat wij L&D’ers zelf, hard in de spiegel kijken en de vraag beantwoorden of we zelf genoeg resultaten halen om gezien te worden als een investering.

Een L&D beleid en opleidingen die leiden tot reële resultaten zijn met andere woorden cruciaal voor het voortbestaan van de afdeling of rol van L&D in organisaties. Het zijn resultaten die L&D relevant maken. Het zijn resultaten wat L&D interessant maken. Resultaten behalen is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van L&D. Daar is veel meer volk voor nodig 🙂

De opleiding ‘L&D voor beginners: van behoefte tot resultaat’ bespreekt daarom ook wie belangrijke gesprekspartners zijn om resultaten te behalen. Wat dat concreet inhoudt, lees je hier.

*(Her)lees de blogs over de invloed van leren op motivatie…

Ben je nieuw in de rol als opleidingsverantwoordelijke? Of wil je je basisvaardigheden als L&D professional versterken?

Voorpagina Syllabus L&D voor beginners

Learning & Development of Leren & Ontwikkelen is een boeiende én complexe materie.
Elk van ons heeft daarom een stevig fundament nodig om dit vak optimaal te kunnen uitoefenen.

Deze online opleiding helpt je hierbij. Als beginner krijg je een stevige basis om op verder te bouwen. Heb je al ervaring? Dan krijg je hier een gedegen framework aangeboden om nog sterker in je schoenen te staan en je stakeholders te overtuigen.

Ontdek de inhoud van deze online opleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.