Het 5P model voor communities

5P Framework

Eén van mijn teleurstellingen over ATD 2016 was het feit dat er maar 2 presentaties waren over communities. Eén daarvan was bovendien echt tijdverlies. De andere werd gegeven door Mike Collins, een Engelsman die een twitteraccount heeft onder de veelzeggende naam @community_ Mike. Hij gelooft dat learning communities een grote rol te spelen hebben in Learning & development en schuift het 5P Framework naar voren

Ik licht kort deze 5P’s toe en sta dan even stil bij praktische toepassingen.

 

P van Purpose

Elke learning community heeft een doel nodig. Dit is de ‘Waarom’ van de community die de leden iets moet geven dat ze geloven en dat ze nodig hebben. De waarom moet samen vallen met de ‘What is in it for me?’.

P van People

Een community heeft mensen nodig en die zullen alleen komen als ze begrijpen dat er voor hen iets te halen valt. Een learning community moet ook iets geven dat de mensen nodig hebben. De community trekt andere mensen aan in de verschillende 4 fases die communities doorlopen: beginnend, gevestigd, matuur en mitosis. In deze laatste fase ontstaan er nieuwe subcommunities.

Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor zowel de actieve als de passieve leden. In het Engels hebben die laatste zelfs een naam: de lurkers. Lurkers zijn dan misschien wel geen actieve bijdragers, ze leren wel. En dat is per slot van rekening de bedoeling van een learning community.

P van Product

Een community heeft een product en het is belangrijk dat de meerwaarde van dat product duidelijk is. En daarom kan je best een bedrijfslogica gebruiken in het runnen van de learning community. Gebruik de technieken van de marketing om je community onder de aandacht te krijgen, vertel verhalen, meet en analyseer de resultaten van je community.

P van Platform

Een goede learning community combineert online en offlineactiviteiten. Technologie is daarbij slechts een middel en ondersteuning. De community moet ook daar zijn waar de conversaties over het onderwerp plaatsvinden. Is dat op facebook? Yammer? Slack? Zorg er dan voor dat je als learning community daar ook aanwezig bent.

P van Pied Piper

De pied piper is Engels voor de rattenvanger van Hamelen. En in deze context staat het voor de community manager. Hij of zij moeten de mensen naar de community leiden, het communitygevoel opbouwen en koesteren, van lurkers actieve leden maken, een moedig rolmodel zijn ….. en de community aan zijn leden geven.

Een community kan de andere 4 P’s perfect voor elkaar hebben, zonder een community leader is de kans groot dat de community een spookstad wordt.

Stemmen uit de praktijk

Tijdens de sessie deelde ik een tafel met Lesley Arens van het VOV, een Australische vrouw die voor het L&D departement van een frisdrankengigant werkt en een Duitse die L&D verantwoordelijke was bij een luchtvaartmaatschappij in één van de golfstaten. Deze 2 laatsten werken actief met learning communities.

De luchtvaartmaatschappij in kwestie heeft meer dan 600 interne trainers die verspreid zijn over de hele wereld. De learning community was voor deze mensen en focust op dit trainerschap. Door de grote geografische spreiding kunnen ze via de community meer mensen bereiken en betrekken bij opleidingsactiviteiten.

In Australië waren de learning communities eerder rond bepaalde thema’s georganiseerd, zei onze Australische tafelgenote. Leden van de community hielpen elkaar rond technische thema’s en problemen bij de productie-en distributieprocessen.

Belangrijkste take away

Interessant was dat beiden benadrukten dat een evenwicht tussen online en face-to-face contacten essentieel bleken voor hun learning communities.

Je kan de prezi-presentatie van deze ATD sessie hier bekijken. Hij toont onder andere een leuke video om zijn verhaal samen te vatten.

 

Kom er bij, er is nog plaats op de bank

Word lid, het is gratis

Benchmark-2

  • Stel je vragen en deel je ervaringen over verschillende onderwerpen in het forum.
  • Doe mee aan de uitdaging van de maand.
  • Krijg toegang aan een grotere waaier aan interessante instrumenten.
  • Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.