Waar haal je als opleidingsverantwoordelijke je basiskennis?

Waar leer je de basiskennis over Learning & Development  als opleidingsverantwoordelijke of trainer?  Welke inzichten en praktische tools geven je het nodige fundament om resultaat te boeken op het vlak van Learning & Development? Hoe zorg je ervoor dat je als opleidingsverantwoordelijke of als externe opleidingsleverancier een reële gesprekspartner wordt voor de organisatie?

Toen ik na bijna 25 jaar in het vak het boek ‘The 6 Disciplines of breakthrough learning’ van Wick, Pollock en Jefferson in handen kreeg, werd het mij al snel duidelijk. Dit boek beantwoordt moeiteloos de bovenstaande vragen.  Ik wou echt dat ik dit boek eerder in het begin dan in het midden van mijn loopbaan in de opleidingswereld had gelezen.  🙂 Ik vind zijn status van ‘klassieker’ in de recente geschiedenis van het formele leren dan ook zonder meer terecht. Het boek bevat naast een praktisch kader ook een ton aan voorbeelden die stroken met mijn eigen ervaring als trainer én als opleidingsverantwoordelijke.

Het was voor mij dan ook zo klaar als een klontje dat ik de inzichten van dit boek zou voorstellen aan de lezers van mijn blog als één van de keuzes voor de eerste online opleiding van Learnie.net. Iedereen die dat wilde, kon kiezen uit 3 onderwerpen. L&D basics – zoals de werktitel van de opleiding luidde – bleek de nummer 1 keuze te zijn.

Dubbele vertaalslag

Eén van de grootste nadelen aan dit boek is echter dat het zeer Amerikaans is en ook niet vertaald is naar het Nederlands. Om het echt te kunnen gebruiken, was er dus een dubbele vertaalslag nodig. En dat is precies wat ik met die online opleiding van learnie.net heb gedaan en dit in een getrapt model met 3 levels.

In level 1 heb ik naast de vertaling van het model op zich, vooral veel aandacht besteed aan de praktijk. Zo heb ik een aantal bijkomende handige tools ontwikkeld en leg ik links naar recente inzichten in het vakgebied L&D.

Voor level  2  en 3 heb ik opleidingsvragen volledig uitgewerkt in uitgebreide cases: van de behoefte-analyse tot het resultaat. In de 2 volgende blogs licht ik elke case toe.

 

Ben je nieuw in de rol als opleidingsverantwoordelijke? Of wil je je basisvaardigheden als L&D professional versterken?

Voorpagina Syllabus L&D voor beginners

Learning & Development of Leren & Ontwikkelen is een boeiende én complexe materie.
Elk van ons heeft daarom een stevig fundament nodig om dit vak optimaal te kunnen uitoefenen.

Deze online opleiding helpt je hierbij. Als beginner krijg je een stevige basis om op verder te bouwen. Heb je al ervaring? Dan krijg je hier een gedegen framework aangeboden om nog sterker in je schoenen te staan en je stakeholders te overtuigen.

Ontdek de inhoud van deze online opleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.