Ga je mee naar het ATD-congres in Denver?

Convention centre

Op het moment dat deze blog gepubliceerd wordt, zit ik in Denver en meer bepaald in het gebouw waar deze blauwe beer naar binnen piept. In dit conferentiecentrum vindt dit jaar namelijk de conferentie en beurs van de Association for Talent Development (ATD), vroeger ASTD, plaats.

Dit mastodont congres is de jaarlijkse hoogmis van Learning and Development. Wat bedoel ik met mastodont? Het congres verwacht dit jaar meer 10 000 bezoekers van over de hele wereld. Zij hebben gedurende 3 dagen en een half de keuze uit 300 lezingen en presentaties en kunnen 400 stands op de beurs bezoeken. Concreet wil dat zeggen dat je als bezoeker op sommige ogenblikken moet kiezen uit wel 10 presentaties die gelijktijdig plaatsvinden. Je krijgt er bovendien de kans om alle ‘sterren’ van onze sector live aan het werk te zien. Denk maar aan Ken Blanchard, de man achter het leiderschapsmodel: ‘Situationeel leidinggeven’ of Ken Robinson.

Waarom naar ATD gaan?

Een dergelijke trip is een hele investering in tijd en nog veel meer in centen. Ik heb echter zelf ervaren waarom het deze investering waard is. In 2013 heb ik namelijk na lang aarzelen het congres bezocht in Dallas. Enerzijds wilde ik dit al jaren eens doen, maar anderzijds had ik veel bedenkingen bij de vele WOW-verhalen die ik hierover hoorde.

Het werd echter, om meer redenen dan ik zal vernoemen, een on-waar-schijn-lijke ervaring:

  • Ik heb er op een kleine 4 dagen zoveel geleerd over Learning & Development dat het meer dan 2 jaar heeft geduurd voor ik daar zelf de volledige draagwijdte van heb ingezien.
  • De maanden na het congres heb ik onmiddellijk een aantal inzichten toegepast in mijn dagelijkse werkpraktijk als trainer-consultant.
  • Je hebt het gevoel in een soort van teletijdmachine te zitten die je toelaat in de toekomst te kijken. Wat speelt op ATD, komt namelijk ook naar onze contreien, alleen heel wat later en in een aangepaste vorm.
  • Omdat ik mij had aangesloten bij de VOV-delegatie heb ik er ook binnen ons land fijne en waardevolle contacten aan overgehouden.
  • Het heeft uiteindelijke geleid tot learnie.wpengine.com.

Net zoals in 2013 ben ik goed voorbereid zodat ik zoveel mogelijk kan leren. En uiteraard zal ik deze nieuwe kennis, inzichten en contacten delen via learnie.wpengine.com. 

Tijdens mijn verblijf kan je me volgen op facebook en twitter.

Zin om gratis de conferentie mee te pikken?

David Kelly is één van de meeste gekende ‘information curators’ op het vlak van Learning & Development. Ik heb in Dallas zijn zeer interessante workshop over dit onderwerp bijgewoond. Sindsdien volg ik zijn backchannels. Voor elke groot L&D congres zet hij een webpagina op waar mensen die het congres volgen blogs posten over wat ze geleerd hebben op het congres. Ze delen presentaties, maken samenvattingen, geven aan wat ze de hoogtepunten vonden, etc. Op deze manier kan je veel van het congres meemaken zonder zelf te gaan.

Ik ga er van uit dat er ook dit jaar er zo’n backchannel voor de ATD 2016 Conference zal komen. Deze vind je dan op site van David Kelly.

Backchannels opzetten is ook een nieuwe moderne manier om binnen organisaties te leren. Gaan er slechts een paar collega’s naar een dure, maar interessante conferentie in het buitenland? Door een backchannel te organiseren voor de achterblijvers kan iedereen meevolgen en leren. Dit kan je gemakkelijk en gratis opzetten met bijvoorbeeld Slack.

Heb jij ervaring met backchannels? Laat je reactie hieronder achter.

Kom er bij, er is nog plaats op de bank

Word lid, het is gratis

Benchmark-2

  • Stel je vragen en deel je ervaringen over verschillende onderwerpen in het forum.
  • Doe mee aan de uitdaging van de maand.
  • Krijg toegang aan een grotere waaier aan interessante instrumenten.
  • Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.