Dit heeft Kristine Schryvers geleerd op ATD 2018


Menselijke relaties eerst voor Kristine Schryvers van TiCka

Ondanks een rationele vorming als juriste, heb ik altijd een passie gehad voor menselijke relaties. Deze hebben steeds centraal gestaan in mijn carrière. Daarom ben ik na 6 jaar commerciële ervaring, trainer geworden.

  • Met een pragmatische en doelgerichte benadering, de mensen doen stilstaan bij wie ze echt zijn, wat ze echt willen en wat ze willen leren en veranderen om hun leven succesvol te leiden.
  • Deelnemers ondersteunen om leiderschap te nemen over hun eigen loopbaan maar ook van een team en een onderneming.
  • Zeker in tijden waar verandering de enige constante is geworden, deelnemers stimuleren om hun veerkracht te verhogen en zich goed te voelen in hun professioneel leven.
  • Leidinggevenden begeleiden om een vertrouwensrelatie op te bouwen met hun medewerkers om ze zo optimaal te ondersteunen in een VUCA-wereld.

Dat zijn na meer dan 20 jaar trainer ervaring nog steeds mijn voornaamste drijfveren.

Kristine Schryvers

Wat heeft Kristine geleerd op ATD 2018 is San Diego.

1. Welke trend/rode draad was er voor jou tijdens de conferentie/beurs?

Het sleutelwoord van dit jaar is voor mij ‘Consciousness’: Het bewust zijn van je bias, van de manier waarop je met verandering omgaat, je self-awareness als basis voor je EQ, voor je manier van leiding geven, bewust van je eigen krachten (ook als vrouw: een #metoo sfeer soms).

2. Noem 1 nieuw inzicht dat je op ATD hebt opgestoken, waarmee je actief aan de slag wil gaan in je beroepspraktijk.

Omdat ik bij verschillende klanten ‘Change’ trajecten begeleid heb ik rond dit onderwerp heel wat sessies gevolgd; bij de meeste heb ik weinig nieuw ontdekt maar daar was een uitzondering op. Het ging om een presentatie van Cy Wakeman – Reality based leadership.

Haar benadering is hard en gaat in tegen heel wat principes uit het verleden. Ik ga dus niet alles gebruiken wat ze vertelt maar het was wel nieuw en biedt een andere kijk op ‘Change management’.

Ze legt uit dat verandering bij vele bedrijven een bron van drama is en dat er veel tijd door verloren gaat. Het ventileren van negatieve emoties helpt niemand vooruit en legt een zware druk bij de leidinggevenden. Het uitdrukken van je gevoel bij een bepaalde situatie moet kunnen maar dat kan je in één zin (emotional labeling//neuroscience), de rest is drama.

‘Change is hard only for the unready’. Investeer tijd in het coachen van je medewerkers om met verandering om te kunnen gaan maar stop met ‘pamperen’. Kijk na welke skills ontbreken en ga daarmee aan de slag.

In een wereld waar technologie aan belang wint, merken we hier veel weerstand tegen. Zorg dat je medewerkers voldoende skills ontwikkelen om hiermee te kunnen omgaan en dan zal de weerstand verminderen.

Instead of asking ‘How can we make this change easier for you?’, ask ‘How can we build your skill to make you better at change?’.

3. Welke nieuwe naam (van een persoon/theorie/boek) vind je voldoende interessant om beter te leren kennen en waarom?

Ik heb het boek van Cy gekocht op ATD en ben al beginnen lezen. Zeker een aanrader om verandering vanuit een ander perspectief te bekijken.

NO EGO – How leaders can cut the cost of workplace drama, end entitlement and drive big results. – CY Wakeman

4.Is er nog iets dat je wil delen over je ATD-ervaring?

ATD2018 was een geweldige editie! Prachtig Convention center en een perfecte organisatie met uitstekende ‘General sessions’. De kwaliteit van de kleinere sessies was niet altijd geweldig maar dat heb ik in het verleden ook al ervaren. Gelukkig heb ik dus ook verschillende uitzonderingen ontdekt.

Heel hartelijk bedankt, Kristine!

Download gratis checklist

Welke blokkades verhinderen dat opleidingen een optimaal resultaat behalen? Deze checklist helpt je om de meest voorkomende blokkades op te sporen en aan te pakken voor de opleiding start. Een need-to-have en handig tooltje dus voor iedereen die opleidingen succesvol wil maken.

Klik hier voor de checklist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.