Dit heeft Steffi Van Ranst geleerd op ATD 2018

Steffi Van Ranst: Consultant en Sportpsycholoog bij TICkA

Challenge accepted!

Voldoening halen uit je job is geen kwestie van geluk. Gewaardeerd worden door je werkomgeving is niet enkel voor de ‘lucky few’. Opstaan en met veel zin naar het werk vertrekken, vertrouwen en appreciatie krijgen tijdens de dag en terug huiswaarts keren met een voldaan gevoel. Mijn doel is om hier samen met individuen, teams en organisaties naar toe te streven.

Zowel in de sport- als zakenwereld geloof ik in de kracht van teamwork om uitzonderlijke prestaties neer te zetten.

Ik vind het bijzonder boeiend om het beste in anderen naar boven te halen zodat ze zich volledig kunnen ontplooien. Energie en enthousiasme in mensen losweken, daar ga ik voor!

Steffi Van Ranst (2de van links) met haar collega's van TiCka op ATD 2018
Steffi Van Ranst (2de van links) met haar collega’s van TiCka op ATD 2018

 Lees wat deelnemers aan de Internationale Conferentie en Beurs ATD geleerd hebben.

1. Welke trend/rode draad was er voor jou tijdens de conferentie/beurs?

Na enkele dagen doorgebracht te hebben in het mooie Convention Center van San Diego, mét een groot terras en prachtig uitzicht op de haven, vielen de puzzelstukken steeds meer bij elkaar. Alles staat in teken van “Upskilling for 2030”. Voor Change keek men kritisch naar de impact en “fuss” die hier soms overbodig rond wordt gemaakt. Er werd opgeroepen om met “minder drama en ego” om te gaan met verandering. Dat change in ons DNA zit en dat we hier dus bijgevolg ook goed mee kunnen omgaan.

Voor Leiderschap stond men dan weer stil bij het belang van veerkracht en mindfulness. Wetenschappelijk onderzoek toont nl. aan dat mindful leiders en medewerkers op alle vlakken beter presteren. En hieraan werd de kracht van emotionele intelligentie opnieuw gekoppeld.

Ook werd er in verschillende sessies gesproken over Artificial Intelligence en hoe dat wij als Talent Development professionals ook hier in de toekomst rekening mee moeten houden.

Tot slot konden we ook niet omheen de #metoo problematiek. Vele sessies, inclusief de keynote speakers, benoemden de kracht van vrouwen op de werkvloer en binnen leiderschap. Vouwen werden aangemoedigd om hun #girlpower meer en zelfverzekerder in te zetten.

2. Noem 1 nieuw inzicht dat je op ATD hebt opgestoken, waarmee je actief aan de slag wil gaan in je beroepspraktijk.

Slechts 1 aspect benoemen is niet evident, gezien we opnieuw enorm veel zaken hebben opgedaan. Over het algemeen onthoud ik dat we binnen talent development de mensen rondom ons moeten “upskillen” voor 2030 en om het in de woorden van Barak Obama te zeggen “It has never been better, we will be fine!”

3. Wat heb je geleerd waarvan je vindt dat iedereen binnen L&D dit zou moeten weten?

Ik geloof dat we als experts binnen L&D klaar moeten zijn om mee op de trein van Artificial Intelligence moeten stappen, vooraleer we hier te laat mee zijn. Onze job zoals die er vandaag de dag uitziet, zal ook mee moeten evolueren. De waarom is duidelijk. De grote uitdaging is en blijft om op zoek te gaan naar hoe we dit precies kunnen doen en wat dit concreet betekent. Laten we hier samen dan ook naar op zoek gaan!

4. Welke nieuwe naam (van een persoon/theorie/boek) vind je voldoende interessant om beter te leren kennen en waarom?

Uiteraard in Marcus Buckingham iemand die iedereen binnen (en buiten) L&D moet leren kennen omwille van zijn krachtige overtuiging om te werken met je sterktes. Naast hem ben ik ook al enkele jaren fan van Sebastian Bailey. Hij brengt om een zeer praktische manier aan bod hoe je op een wetenschappelijke wijze gedrag op lange termijn kan veranderen – zeker een aanrader!

5.Is er nog iets dat je wil delen over je ATD-ervaring?

Het ATD in San Diego was mijn derde en opeenvolgende ervaring binnen dit fantastische congres. Ik raad iedereen die gepassioneerd is binnen talent development dan ook aan om de stap te zetten en volgend jaar mee naar Washington te gaan. Samen met meer dan 10.000 andere experts is het dé kans bij uitstek om je eigen kennis bij te schaven, trends binnen L&D te spotten en uiteraard ook veel plezier te beleven!

 

Bedankt, Steffi!

Gratis e-pocket ‘9 vragen die elke opleidingsverantwoordelijke moet kunnen beantwoorden’

10-Slimme-vragen-bij-het-kiezen-van-een-opleidingsleverancier

Hoe zorg je ervoor dat L&D als volwaardige strategische partner gezien wordt in je organisatie?

Een belangrijke eerste stap is ervoor zorgen dat je vertrouwd bent met de strategische doelstellingen en uitdagingen van je organisatie.

Test je kennis op dit vlak met deze gratis e-pocket.

Download hier gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.