Dit heeft Valerie Jacqmain geleerd op ATD 2018

Valerie Jacqmain is één van de drijvende krachten achter TiCka. Ze is ook een trouwe bezoeker van ATD. Lees hier wat ze dit jaar geleerd heeft.

Valerie Jacqmain

Lees wat deelnemers aan de Internationale Conferentie en Beurs ATD geleerd hebben.

1. Welke trend/rode draad was er voor jou tijdens de conferentie/beurs?

Voor mij was de rode draad Human + Machine, Upskilling for 2030. De technologe die hand in hand moet gaan met de menselijke evolutie. Een aantal jobs zullen kortelings vervangen worden door machines dus we zullen moeten omscholen, ook wij zullen van tactiek en aanpak moeten veranderen om de nieuwe werkplek evolutie te begeleiden. Er waren nogal wat sessies rond AI en anderzijds ook wel heel wat nadruk op ‘consciousness’ en’humanity being the new smart’. On the side vond ik ook dat er veel aandacht werd besteed in de keynotes maar ook in de sessies aan #metoo. Girlpower was trouwens ook mijn speech op onze ATD debrief  op 25/5/2018.

2. Noem 1 nieuw inzicht dat je op ATD hebt opgestoken, waarmee je actief aan de slag wil gaan in je beroepspraktijk.

Er zijn er meerdere. Ik denk dat we heel concreet moeten beginnen nadenken hoe wij meekunnen met deze evolutie, wat onze augmented rol kan zijn als Learning addicts. Verder aan de slag blijven gaan en verder uitdiepen van de evolutie van een inward naar een outward minsdet. We zijn daar wel mee aan de slag maar er zijn weer wat nieuwe inzichten en assessments gekomen van Arbinger instutute die spreken van de self deception gap. Het komt er op neer dat je in hun nieuw assessment wordt bevraagd over hoe jij bij jezelf een outward mindset ervaart en deze vragen worden ook in functie van je organisatie gesteld. Wanneer er een grote gap is tussen hoe jij jezelf ziet en hoe jij je organisatie ziet dan spreekt met over de self deception gap.

3. Wat heb je geleerd waarvan je vindt dat iedereen binnen L&D dit zou moeten weten?

There is not a problem in the world that mankind caused, that cannot be solved by mankind ( if you listen more to women) JFK & BO

4. Welke nieuwe naam (van een persoon/theorie/boek) vind je voldoende interessant om beter te leren kennen en waarom?

Hij was niet echt onbekend ☺ maar ik ga toch wel eens snuisteren in de boeken van Barack Obama.

5.Is er nog iets dat je wil delen over je ATD-ervaring?

Het is telkens een zeer inspirerende ervaring. Heel veel zaken geleerd en heel veel leuke en inspirerende gesprekken gevoerd. Het was een top week en dit jaar in het bijzonder opgefleurd door een once in a lifetime expierence Barack Obama!

Een dikke merci, Valerie!

Gratis e-book

ebook-learnie

Bereid je selectiegesprek met opleidingsleveranciers goed voor met deze 10 + 10 slimme vragen.

Download hier gratis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.