Dit heeft Bob Berkman geleerd op ATD 2018

Vandaag vertelt Bob Berkman ons wat hij geleerd heeft op ATD 2018.

Bob werkte na zijn studie Franse taal- en letterkunde, vijftien jaar als communicatiemanager in de entertainmentbranche bij achtereenvolgens SportNet, John de Mol Producties, Disneyland Parijs en Holiday on Ice . Sinds 2005 heeft hij zich toegelegd op het begeleiden van teams en personen in hun ontwikkelingsproces, waarbij leiderschap, effectieve communicatie en persoonlijke groei terugkerende thema’s zijn. Bob begeleidt teams in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en in de sport. Tevens is hij parttime verbonden aan Hogeschool Inholland Haarlem als docent / trainer event management, communicatie, leiderschap en ondernemerschap.

Bob Berkman

1. Welke trend/rode draad was er voor jou tijdens de conferentie/beurs?

De invloed van technologie op de manier waarop wij kennis vergaren en ons eigen maken wordt steeds groter. De consequenties kunnen we nu nog slechts gedeeltelijk inschatten. Wordt het evolutie? Of wordt het revolutie? Eén ding is zeker: de mogelijkheden lopen ver vooruit op de dagelijkse praktijk. Als met name de jongere generatie (“Millenials” zou je kunnen zeggen) de nieuwe mogelijkheden omarmt en waardeert, dan zou er in de loop van de komende jaren wel eens een revolutie kunnen plaatsvinden, waarbij de technologie rollen overneemt die tot op heden als vanzelfsprekend door mensen werden ingevuld.

2. Noem 1 nieuw inzicht dat je op ATD hebt opgestoken, waarmee je actief aan de slag wil gaan in je beroepspraktijk.

Leren verandert, maar vooral: ‘learners’ veranderen ook. Er komt in steeds grotere getale een generatie aan op de werkvloer die geen zin heeft in memoriseren, die kennis uit ‘devices’ haalt en het niet nodig vindt die op te slaan in de hersenen, die kennis wil aannemen van mensen uit het vak gebaseerd op realistische uitdagingen, die de wereld zien als hun speelveld en altijd verbonden zijn met die wereld. Ik wil wel aan de slag met teams waarin ‘de nieuwe generatie’ meer effectief leert samenwerken met de ‘oudere generatie’ en andersom, om op deze wijze meer effectief gebruik te maken van elkaars krachten.

3. Wat heb je geleerd waarvan je vindt dat iedereen binnen L&D dit zou moeten weten?

Beseffen we hoe ver de mogelijkheden van nieuwe technologie reikt? Bijvoorbeeld  met een ear-pod kun je de hele dag opnemen wat je zelf zegt, en de mensen met wie je interacteert. Met de data kun je feedback ontvangen over vragen als: hoe vaak stel je vragen? Hoe vaak zeg je ‘uhhhh’? Hoe vaak zeg je nee of ja? Hoeveel praat je? Hoeveel luister je?
Het boeit mij te weten hoe we zicht houden op deze oneindige mogelijkheden, er gebruik van te maken waar ze voordelen bieden en te waken voor het overschrijden van ethische grenzen.

4. Welke nieuwe naam (van een persoon/theorie/boek) vind je voldoende interessant om beter te leren kennen en waarom?

Deze ATD was mijn eerste kennismaking met het fenomeen Elliot Masie. Ik ben door hem wel dusdanig geïnspireerd, dat het mijn doel is om zijn conferentie in Orlando – ieder jaar in november – een keer als deelnemer mee te maken

5.Is er nog iets dat je wil delen over je ATD-ervaring?

Barack Obama was een bijzonder inspirerende spreker die enkele onweerlegbare ‘statements’ heeft meegegeven: 
– education is the difference that makes the difference if you want to have opportunity in life
– values are the core of our western democracy
– we should listen more carefully to what women have to say
– worry about what you want to accomplish, not so much about what you would like to be
– in spite of things that are not going well in the world, this is the best time of all times to be born
Bedankt, Bob, voor deze interessante reflecties. Hopelijk tot volgend jaar in Washington voor ATD 2019.

Word een pro

Een community of practice opzetten en levendig houden kan je leren! Met de online opleiding ‘Doe-het-zelf-pakket communities of practice kan je onmiddellijk aan de slag.

Bekijk de opleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.