De rol van de dienst opleidingen: vroeger en nu

Wat is de relatie tussen leren en opleidingen in een organisatie? Het antwoord op deze interessante vraag geeft een inzicht in de rol van de opleidingsdienst of opleidingsverantwoordelijke. En vooral hoe die rol steeds sneller verandert. Deze reeks van 3 blogs bespreekt deze shift in de focus van de opleidingsverantwoordelijke vanuit verschillende perspectieven. 

Kwestie van verpakking? 

Op de VOV-beurs hebben 3 bezoekers mij gevraagd of ik wist op welke stand er aanbieders van e-learningpakketten te vinden waren. Waarom waren ze specifiek op zoek naar e-learning? Hun antwoord was telkens gelijkaardig: ‘Onze medewerkers schrijven zich niet meer in voor onze opleidingen, dus willen we het boeiender/gemakkelijker maken met e-learning’.

De bovenstaande verzuchting hoor ik bij vele opleidingsverantwoordelijken.  En decennia lang wordt een dergelijke vraag altijd op dezelfde manier aangepakt. Hoe kunnen we de inhoud didactisch anders verpakken zodat onze medewerkers met goesting naar een opleiding komen?

En anders verpakken is: een andere trainer, veranderen van opleidingsbedrijf of het geheel in een hip kleedje steken. De opleidingen rond teambuilding zijn daar een goed voorbeeld van. Het ene jaar gaan we met z’n allen koken.  Het jaar daarop staan we in een manège rond een paard dat we moeten laten bewegen van de ene kant van de ring naar de andere.

Centraal in deze traditionele benadering is de visie dat het leren gebeurt tijdens de opleiding, in een klaslokaal of meer recent bij e-learning achter een computer. Het leren wordt dus gestuurd door de organisatie en wel via de opleidingsverantwoordelijke. Kwade tongen formuleren het scherper als volgt: ‘de organisatie controleert zo het leren van de medewerkers’. En door die focus op klassikaal leren en e-learning worden de begrote middelen (zowel budget als inzet van medewerkers) vooral daarvoor aangewend.

Elke opleidingsverantwoordelijke weet dat tijdens opleidingen er nogal wat tijd gaat naar het ‘afleren’ of het ‘ontleren’. Medewerkers moeten van een oude gewoonte af om over te gaan naar een nieuwe efficiëntere aanpak. Collega’s hanteren achterhaalde kennis of gebruiken bepaalde tools niet op een optimale manier….

En informeel leren dan?

Datgene wat ‘ontleerd’ of ‘afgeleerd’ moet worden, is echter vaak iets wat collega’s van elkaar op de werkvloer op een informele manier hebben geleerd. Of zichzelf hebben geleerd en dit om een hele goede reden. Op de werkvloer kan een leervraag ‘Hoe doe ik dit?’ namelijk zelden wachten.  Dit soort leren heet informeel leren en is sterk aanwezig in elke organisatie.

Informeel leren gebeurt in de tijdskloof tussen twee zeer specifieke momenten. Aan de ene kant is er het ogenblik dat de medewerker beseft dat hij een leerbehoefte heeft. Meestal is dat een probleem waarvoor hij een oplossing zoekt. Aan de ander kant van de kloof is er de formele opleiding waarvoor hij zich heeft ingeschreven en waar hij – vaak maanden later – hoopt te leren hoe dit probleem op te lossen.

Dit informele leren is er altijd geweest, maar is vaak genegeerd door organisaties. Daar begint nu echter verandering in te komen. Het internet en sociale media hebben het namelijk zeer gemakkelijk gemaakt om dingen te leren en met elkaar te delen. En dit is wat er dus ook op zeer grote schaal gebeurt. En opnieuw kunnen medewerkers dan ‘verkeerde’ dingen leren.

Opleiding is een (klein) deel van leren in organisaties

Dit is een visie die steeds meer organisaties aanhangen. Hierdoor krijgen de opleidingsdienst en opleidingsverantwoordelijken dus ook een andere opdracht. ‘Hoe kunnen we alle soorten van leren ondersteunen? En dan gaat het naast klassikaal leren ook over informeel leren en persoonlijk leren’.

In een volgende blog ga ik dieper in op de vereiste vaardigheden van de opleidingsverantwoordelijke van vandaag.

Is er in jouw organisatie aandacht voor informeel leren?

Kom er bij, er is nog plaats op de bank

Word lid, het is gratis

Benchmark-2

  • Stel je vragen en deel je ervaringen over verschillende onderwerpen in het forum.
  • Doe mee aan de uitdaging van de maand.
  • Krijg toegang aan een grotere waaier aan interessante instrumenten.
  • Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.