A to Z of behavior Change deel 2 – Seb Bailey – ATD 2019

Seb Bailey met Sofie Willox en Katrin Naert op ATD 2019: een plezierig weerzin Seb Bailey met Sofie Willox en Katrin Naert op ATD 2019: een plezierig weerzin

Seb Bailey is één van die sprekers die 2 keer moeiteloos een zaal vol krijgt op elke ATD conferentie. Dit keer had hij het over gedragsverandering maar in tegenstelling tot veel andere sprekers ging dit slechts in beperkte mate over gewoontes. in deze tweede blog over zijn presentatie krijg je nog enkele technieken waarmee je als organisatie het gedrag van je medewerkers kan sturen. Deze maken deel uit van een hele taxonomie.

De boodschapper

Deze techniek is gelinkt aan autoriteit maar heeft eerder te maken met geloofwaardigheid. Bailey deed even de test met de zaal tijdens zijn praatje. Hij deelde de zaal in 2 en vroeg de ene helft om de ogen te sluiten terwijl de andere helft de onderstaande foto links te zien kreeg. Vervolgens werd hen gevraagd de ogen te sluiten terwijl de andere helft de foto links te zien kreeg. Onder elk van deze foto’s stond hetzelfde citaat. Toen Bailey vroeg wie geloofde dat het citaat waar is, gingen er veel meer handen omhoog bij de groep die de foto van Professor Wilkins te zien kreeg.

Dia uit powerpoint presentatie van Seb Bailey (Mindgym) op ATD 2019 Dia uit powerpoint presentatie van Seb Bailey (Mindgym) op ATD 2019

Wanneer

Als je een intentie hebt om gedrag te veranderen, leg het moment dan vast wanneer je dat gaat doen. ‘Als ik ’s morgens mijn eerste koffie drink op het werk, ga ik een to do lijst maken in plaats van mijn inbox te openen.’ Bij de lui die zich bezig houden met gewoontevorming is dit de trigger voor een gewoonte. Volgens sommige van die lui, is het interessant als je die trigger verbindt met een reeds bestaande gewoonte. Dit heet dan de anker. In het voorbeeld hierboven gaat het dan om de eerste koffie.

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid is niet alleen een belangrijke factor in leren, volgens Bailey, maar ook in gedragsverandering. Hij plaatste deze techniek onder de letter X van X-rated. Dus iets verbieden is een goede manier om mensen iets te laten doen… Behalve als ze zo braaf zijn als ik, natuurlijk. 🙂

Feedback over gedrag

Bailey legt uit dat mensen hun gedrag aanpassen als ze feedback krijgen over hun gedrag in vergelijking met anderen. Als je een verpleegkundige die het minder nauw neemt met de handhygiëne, in welke mate andere verpleegkundigen het beter doen bijvoorbeeld. Om deze feedback te laten werken, is het belangrijk dat deze aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo niet heeft deze geen of een een omgekeerd effect zoals je kan zien in het onderstaande schema.

Schema voor feedback die gedrag kan veranderen: dia uit powerpoint presentatie van Seb Bailey (Mindgym) op ATD 2019 Schema voor feedback die gedrag kan veranderen: dia uit powerpoint presentatie van Seb Bailey (Mindgym) op ATD 2019

Identiteit

Bailey geeft het voorbeeld van ingenieurs in een leiderschapstraining. Als ze zichzelf zien als leiders in plaats van ingenieurs in een leidinggevende functie, sturen ze hun gedrag makkelijker bij. Zie je jezelf als een kankerpatiënt of een ex-kankerpatiënt? Ga je dan ander gedrag stellen?

Eén van de manieren waarop je dit kan bewerkstelligen is bijvoorbeeld de ingenieurs in kwestie meer in contact te brengen met leiders.

Vreugde

Plezier is een grote drive voor gedrag. Heb je plezier, vind je vreugde als je bepaald gedrag stelt, of als je het niet stelt? Dat is een makkelijkere manier om je gedrag te sturen. Iedereen zal dit herkennen. Dit gevoel is vaak de beloning die we ervaren of ons zelf gunnen bij gewoontes.

Sociaal bewijs

Hoe doen je leeftijdsgenoten het op een bepaald vlak? Deze sociale vergelijking kan gedrag sturen. Hoe scoor je als drinker met jouw inname van alcolhol als je dit vergelijkt met alle landgenoten van dezelfde leeftijd? En dus niet alleen met je partner met wie je alle dagen een glas wijn drinkt. Die vergelijking kan voor sommigen ‘ontnuchterend ‘ zijn waardoor ze minder gaan drinken.

In dezelfde categorie zit het volgende. Als je in je facebook feed vaak het verzoek krijgt een online petitie te tekenen, heb je meer de neiging om dat te doen omdat mensen zoals jij (je vrienden op facebook) dit ook doen.

Zero price

Zo komt Bailey uiteindelijk bij de Z terecht. Bij compliance training (verplichte training voor bepaalde functies) helpt het vreemd genoeg om de prijs te geven voor de deelnemer de opleiding heeft afgemaakt.

 

Deze presentatie levert veel stof of om over na te denken…. Wat kunnen we hiervan gebruiken om bijvoorbeeld de transfer van opleidingen te bevorderen?

Meer weten over communities of practice?

Bekijk dan deze inleidende presentatie over het onderwerp. Zo kan je in een mum van tijd  meepraten over het onderwerp.

Bekijk de video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *