2016 : het jaar van de andere soort opdrachten

fotos-oud-en-nieuw

Het einde van het jaar komt steeds maar dichterbij en ik draag graag mijn steentje bij tot de grote stapel eindejaarsoverzichten. Wat heb ik geleerd dit jaar: vandaag de andere soort opdrachten.

Hoe het was

In al mijn jaren in het opleidingsvak, was het kader meestal duidelijk maar eerder eng. In een commercieel gesprek rond een opleidingsvraag of in een openbare aanbesteding was er enkel ruimte en aandacht voor opleidingen. Opleiding is echter vaak slechts een deel van de oplossing voor het probleem. Toch kreeg je weinig de kans om de nodige flankerende maatregelen mee vorm te geven. Er waren niet veel grondige discussies over transfer of over ROI en als je daar een aanzet toegaf, botste je vaak op weerstand.

En dit jaar?

 2016 is op het vlak van opdrachten een heel boeiend en uitdagend jaar geweest. Ik illustreer dit graag aan de hand van de meest opvallende cases:

  • Het jaar begon al op een eerder ongewone manier. Een klant vroeg mijn advies bij het omvormen van een klassieke formele juridische opleiding  naar een moderne, interactieve opleiding volgens de recentste inzichten op het vlak van Learning & development. Ondertussen lopen deze nieuwe opleidingen en kennen ze veel succes.
  • Een andere klant vroeg ons om voor een paar honderd medewerkers een korte training te verzorgen rond een bepaalde gestructureerde communicatietechniek. Na een grondig gesprek over het ‘hoe’ en ‘waarom’, hebben we een voorstel uitgewerkt dat veel verder ging dan enkel de opleiding. Dit voorstel omvatte video’s, jobaids, performance support, diverse opties om te leren en verschillende manieren om de leidinggevenden te betrekken bij het leerproces van zijn/haar medewerkers. Deze brede aanpak werd niet alleen warm verwelkomd. Ondertussen zijn we met dit alles reeds volop aan de slag.
  • De vraag naar een opleiding rond onthaaltechnieken werd na een zeer zinvol overleg bijgestuurd tot een aanpak die mikt op het bewerkstelligen van een duurzame onthaalcultuur. Daarbij worden alle medewerkers bij betrokken: van poetsvrouw tot de eindverantwoordelijke.
  • Een andere klant stelde ons de vraag om learning nuggets te onwikkelen over één van onze inhoudelijke expertises. Dit zijn korte leermomenten die medewerkers zelfgestuurd en autonoom kunnen doornemen om zo iets te leren. Bedoeling is om deze via verschillende kanalen en op verschillende dragers aan te bieden.
  • Of ik het zag zitten om een webinar te doen rond één van mijn kennisgebieden? Ook dat was een vraag die ik nog nooit eerder had gekregen. En ja hoor, ik zie dat helemaal zitten 🙂

Och ja, er zijn ook nog traditionele vragen geweest in 2016. En ook die heb ik met veel plezier beantwoord. Maar ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik blij ben met de richting die is ingeslagen.

Kom er bij, er is nog plaats op de bank

Word lid, het is gratis

Benchmark-2

  • Stel je vragen en deel je ervaringen over verschillende onderwerpen in het forum.
  • Doe mee aan de uitdaging van de maand.
  • Krijg toegang aan een grotere waaier aan interessante instrumenten.
  • Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.