10 manieren om boeken een plaats te geven in je L&D aanbod

Reading is to the mind what exercise is to the body

Een boekenclub is natuurlijk een geweldige manier om boeken te integreren in je L&D aanbod. In de vorige blog hebben we uit de doeken gedaan hoe ze bij TriFinance van een leesclub een echte leerclub hebben gemaakt. Een geweldig interessant leerinitiatief dat goed in elkaar zit en gericht is op meerwaarde voor de organisatie.

10 pistes om boeken een plaats te geven in je L&D beleid

Hoe kan je boeken echter nog een plaats geven binnen het L&D beleid van een organisatie. Ik zet er een aantal op een rij.

  1. Een bibliotheek van de organisatie, waarom niet op een centrale plaats, in de cafetaria of kantine…. Ik denk dat er heel wat mensen onder de middag wel even rustig door een boek zouden bladeren en er iets van opsteken.
  2. Leg een bibliotheek van audioboeken aan. Ideaal voor mensen die vaak in de file zitten of lang reizen met het openbaar vervoer.
  3. Een leeshoek met een comfortabele zetel een leeslamp en elke maand 10 nieuwe boeken. Wedden dat dit een populair plekje wordt?
  4. Vraag aan elke externe opleider om boeken rond het opleidingsthema mee te brengen en ook een literatuurlijst aan het deelnemersmateriaal toe te voegen.
  5. Geef medewerkers die dat willen bijvoorbeeld één keer per jaar de tijd om tijdens de werkuren een relevant en inspirerend boek te lezen. Vraag hen daarna een korte video te maken over het boek aan de hand van een aantal vragen. Verspreid die video via de bedrijfsinterne sociale media.
  6. Organiseer een boeken-speeddate. Elke deelnemer brengt een boek dat hem heeft geholpen op het werk mee en vertelt gedurende 3 minuten aan zijn/haar date waarom dit boek zo speciaal is en omgekeerd.
  7. Nodig eens een auteur van een boek uit om onder de middag een lezing te komen geven.
  8. Organiseer een boekenruil-dag op het werk.
  9. Zet een boekenruil-kastje op een drukke plaats op het werk. De boeken die daar staan mogen meegenomen worden en je kan er zelf één achterlaten.
  10. Geef iedereen een boekenbon cadeau in plaats van snoep met Sinterklaas of met Pasen.

Graag een samenvatting van het belangrijkste Europese benchmark rapport in L&D?

Naar mijn smaak staan de interessantste samenvattende resultaten uit ‘Towards Maturity’ wat te ver uit elkaar. Daarom heb ik voor mezelf – en met medeweten van Towards Maturity – een samenvatting gemaakt door via copy-paste de resultaten anders te organiseren. Deze samenvatting deel ik graag met jullie.

Download gratis de samenvatting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.