Congratulations! We are pleased to inform you that you have been selected to receive an ATD Excellence in Practice Award 1/2

Logo SBAR vlinder

Sommige mailtjes vergeet je nooit. Zo kreeg ik vorige week het volgende mailtje doorgestuurd van Karin Keppens, Verpleegkundig Directeur van het Brugmann ziekenhuis. Ik citeer het leukste fragment:

Congratulations! We are pleased to inform you that the following entries have been selected to receive an ATD Excellence in Practice Award:

 *   10130 – Implementing the SBAR communication technique

Your team should be quite proud of its accomplishment! ATD’s Excellence in Practice Awards program recognizes exemplary practices in workplace learning and talent development. This year we received 218 entries in 15 categories. Awards are being presented for proven practices that meet a demonstrated need, have appropriate design values, are aligned with other talent strategies, and deliver sustained, clear, and measurable results for their organizations.

Excellence in Practice Award winners will be recognized at the upcoming ATD 2019 International Conference & Exposition in Washington D.C.The ceremony will be Monday, May 20, 2019

In juli 2018 heb ik dezelfde Karin Keppens voorgesteld om met het SBAR-project* van het Verpleegkundig Departement mee te dingen naar deze Excellence in Practice Award van ATD. Dit is namelijk één van de meest performante, succesrijke en boeiendste opleidingsprojecten geweest waaraan ik in mijn lange loopbaan heb mogen meewerken. Ik heb project met hart en ziel mee vormgegeven. Ik vond oprecht dat dit project zo bijzonder was dat we konden meedingen met de meest prestigieuze prijzen in het internationale vakgebied.

Wat maakt dit project zo bijzonder?

Het SBAR-project heeft tot tastbare, voelbare en meetbare resultaten en een veranderde communicatiecultuur geleid doorheen het hele departement. Dit realiseren is veel minder eenvoudig dan het op het eerste gezicht lijkt. Heel wat organisaties beslissen om beter te communiceren maar er zijn er weinigen die er daadwerkelijk ook in slagen om bun communicatiecultuur duurzaam te veranderen.

Ik geloof dat een groot deel van het succes van dit project te danken is aan het feit dat het departement de belangrijkste blokkades uit de weg heeft geruimd. In deze en de volgende blog sta ik kort stil bij de belangrijkste factoren.

Blokkade nummer 1: de directe leidinggevende

Als medewerker iets nieuw (moeten) leren om dit vervolgens daadwerkelijk in hun werkpraktijk te integreren, is de directe leidinggevende vaak (onbewust) een hindernis. Sommige leidinggevenden zijn bijvoorbeeld niet overtuigd van het nut van de nieuwe manier van werken. Dit vraagt bovendien oefentijd en de chef vindt dat daar geen tijd voor is. Medewerkers maken in het leerproces ook fouten en het werk vertraagt. Leidinggevenden zijn vaak weinig tolerant tegenover dit alles. Er zijn ook heel wat bazen die nauwelijks interesse hebben voor de opleidingen die hun medewerkers volgen. Ze zien vooral het feit dat collega’s afwezig zijn op de werkvloer.

In het SBAR-project werden alle leidinggevenden op alle niveaus betrokken. Ze werden mee eigenaar van het project en dit op verschillende manieren:

  • Elke dienst koos een SBAR-project en werkte dit zelf uit. De autonomie ze daarbij kregen, werkte motiverend. Deze projecten werden ook voorgesteld en gedeeld doorheen heel het departement.
  • Een medewerker die de SBAR-opleiding ging volgen, zat vooraf samen met zijn/haar leidinggevende om 2 cases uit de werkpraktijk te kiezen. Deze werden de basis voor de oefeningen in de opleiding. Na de opleiding zaten de chef en de medewerker opnieuw samen om de gemaakte oefening te bespreken.
  • Het toepassen van SBAR binnen een team zit in de doelstellingen van elke medewerker en dus ook elke leidinggevende.
  • Elke hoofdverpleegkundige leverde een case en de oplossing aan voor de oefenboekjes (zie later).

 

In de volgende blog komen 2 anderen belangrijke blokkades aan bod.

*SBAR is een evidence based gestructureerde communicatietechniek die in e ziekenhuiswereld zeer gekend is. Door de professionele communicatie tussen zorgprofessionals effectief en efficiënt te maken, verhoogt het welzijn en de veiligheid van de patiënt. Het Verpleegkundig Departement van het Brugmann ziekenhuis wil dat elk van zijn medewerkers SBAR standaard gebruikt bij professionele communicatie.

In 2017 heeft dit project reeds de Epsilon Prijs van de Jury weggekaapt. Naar aanleiding daarvan heb ik een aantal blogs geschreven. Deze vind je onder de volgende links:

Download gratis checklist

Welke blokkades verhinderen dat opleidingen een optimaal resultaat behalen? Deze checklist helpt je om de meest voorkomende blokkades op te sporen en aan te pakken voor de opleiding start. Een need-to-have en handig tooltje dus voor iedereen die opleidingen succesvol wil maken.

Klik hier voor de checklist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *